Padlizsánkrémes tésztasaláta

Padlizsánkrémes tésztasaláta

Padlizsánkrémes tésztasaláta

Hozzávalók

15 dkg teljes kiőrlésű durum tészta
1 padlizsán
1–2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
3–4 aszalt paradicsom
só
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
olívaolaj
(durvára) aprított petrezselyemzöld

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A padlizsánt késsel megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Kihűtjük, húsát a héjból kivájjuk, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olajat, és krémesre turmixoljuk. A tésztát meglocsoljuk olajjal, megszórjuk petrezselyemmel, és a padlizsánkrémmel tálaljuk.

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.