Padlizsánkrémmel töltött karalábé

Padlizsánkrémmel töltött karalábé

Padlizsánkrémmel töltött karalábé

Hozzávalók

4 zsenge karalábé
1 pohár koktélparadicsom
friss kapor
az öntethez:
1 padlizsán
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál extra szűz olívaolaj

őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
a tálaláshoz:
friss kapor
karalábélevél

A padlizsánt megmossuk, letörölgetjük és tepsibe tesszük. 220-230 fokos sütőben barnulásig sütjük. Ha megpuhult, 10 percre letakarjuk konyharuhával, majd lehúzzuk a héját, és a belsejét egy tálba kaparjuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a majonézt, az olajat, sózzuk, borsozzuk, és az egészet krémesre keverjük.
Amíg a padlizsán sül, a karalábét megmossuk, meghámozzuk, kivájjuk, és apróra vágjuk a belsejét. A paradicsomot felkockázzuk.
A felaprított zöldségeket összekeverjük a padlizsános öntet felével, és a karalábékba töltjük. Egy tál aljára tesszük a maradék padlizsánkrémet, arra ültetjük a megtöltött karalábékat. Aprított kaporral meghintjük, karalábélevéllel díszítjük, és máris tálalhatjuk.

http://reviczkyblog.com

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.