Padlizsános penne

Padlizsános penne

Padlizsános penne

Hozzávalók 2 személyre
60 dkg padlizsán
2 evőkanál olaj
1 zöldpaprika
1 teáskanál paradicsompüré
3–4 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
frissen őrölt fekete bors

morzsolt borsikafű
2–3 friss kakukkfűág
15 dkg szezámpenne
a tálaláshoz:
reszelt parmezán (elhagyható)

A padlizsánt meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. A felhevített olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott paprikát, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, szerecsendióval, borsikafűvel ízesítjük, és – ha szükséges, kevés víz hozzáadásával – puhára pároljuk. Közben megfőzzük a tésztát.
A zöldségragu 3/4 részét villával rusztikusra törjük, rászórjuk a kakukkfű letépkedett leveleit, és összeforgatjuk a leszűrt tésztával; keveset a tészta főzőlevéből is tehetünk bele.
A tányéron megszórhatjuk reszelt sajttal.

https://katakonyha.blogspot.com

A Wise Pasta termékekről további információért katt IDE.

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.