Padlizsánpüré

Padlizsánpüré

Padlizsánpüré

Hozzávalók
2–3 közepes padlizsán
1/4 citrom kifacsart leve
15 dkg mascarpone
1 kis pohár natúr joghurt (125 g)
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
olívabogyó

A padlizsánt megmossuk, megszárítjuk, tepsibe rakjuk, és 180–190 fokos sütőben bő 1 óráig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a zöldséghúst kanállal kikaparjuk a héjból. Rögtön citromlevet csepegtetünk rá, majd a mascarponével, a joghurttal, a megpucolt fokhagymával és az olívaolajjal turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Petrezselyemzölddel és olívabogyóval díszítve, szendvicskrémként vagy köretként tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com/

A Russell Hobbs Desire konyhai robotgépről további infóért katt IDE.

Bookmark(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·
A cikk kategóriái:
dip · előétel · hankka · Russell Hobbs

Nem kommentelhető bejegyzés.