Paleo diós-almás kosárka muffinformában sütve

Gluténmentes házi tészta

Paleo diós-almás kosárka muffinformában sütve

Hozzávalók 10-12 db-hoz
6 dkg Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
2 dkg Szafi Reform szénhidrátcsökkentő rostkeverék
2,5 dkg Szafi Reform kristályos eritrit
1 csipet só
2,5 dkg Szafi Reform folyékony kókuszolaj
2,5 dkg langyos kókuszkrém
1 db M-es tojás (55 g)
1 dkg almaecet
a nyújtáshoz:
Szafi Reform bambuszrostliszt vagy Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a töltelékhez:
1 L-es tojásnak a fehérjéje
2 dkg Szafi Reform eritritpor
8 dkg darált dió
1 kisebb alma reszelve (tisztítva mérve 5–6 dkg)
1 csipet só
1 csipet Szafi Reform őrölt Bourbon vanília
10–12 kávéskanál Szafi Reform savanykás lekvár
a muffintepsi kenéséhez:
Szafi Reform folyékony kókuszolaj
a tetejére:
Szafi Reform eritritpor

Külön edénybe mérjük és összekeverjük a tészta folyékony és száraz hozzávalóit. Egybeöntjük, összegyúrjuk, majd állni hagyjuk.
A töltelékhez a dióhoz keverjük az almát – ha túl sok leve lenne, előtte kicsavarjuk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk az édesítőt. Beletesszük a vaníliát, végül spatulával beleforgatjuk az almás diót.

A tésztát kétfelé osztjuk – így könnyebb lesz egészen vékonyra nyújtani. Külön-külön, lisztezett felületen kb. 1,5 mm vékonyra nyújtjuk, 8 cm-es szaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk és -szaggatjuk. (Ha a tészta töredezne, vizes kézzel gyúrjuk össze.) Mindet a kizsírozott muffinforma mélyedéseibe igazítjuk. A kosárkákba adagoljuk a lekvárt, majd befedjük a diós habbal. 170 fokos, légkeveréses sütőben kb. 20 percet sütjük. Rácsra téve kihűtjük, végül eritritporral meghintve tálaljuk.

https://katakonyha.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.