Pane di Pasquale

Pane di Pasquale

Pane di Pasquale

Hozzávalók

a tésztához:

50 dkg BL 80 kenyérliszt + kevés a formázáshoz

1,2 dl tej

1/2 dl víz

5 dkg cukrozatlan sűrített tej

1,2 dkg friss élesztő

2 tojás

1 teáskanál só

15 dkg vaj

10 dkg arany mazsola

továbbá:

3 tojás

a kenéshez:

1 tojás

A lisztet tálba halmozzuk, elvegyítjük a sóval. A folyadékokat felmelegítjük, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást, és finoman összedolgozzuk. Robotgép táljába öntjük, dagasztani kezdjük, közben hozzáadagoljuk a lisztes elegyet. Amint összeállt a tészta, a vajat kisebb adagokban beledolgozzuk. Fényes tésztát dagasztunk, majd langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, lágyan belegyúrjuk a mazsolát. 2 egyforma részre osztjuk, mindegyikből ujjnyi vastag hurkát készítünk. Az egyik végüket összecsippentjük, majd összecsavarjuk a szálakat. A tésztából koszorút formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és letakarva ismét a duplájára kelesztjük. A tojást megfőzzük, és – megpucolás nélkül – egyenlő távolságra mindegyiket a tésztába ültetjük. A kalácsot megkenjük az enyhén felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A húsvéti sonka és tojás mellé kínáljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.