Paprikamártásos csirke

Paprikamártásos csirke

Paprikamártásos csirke

Hozzávalók 4 személyre
4 csirkemellfilé
3 kaliforniai paprika (sárga és piros vegyesen, tisztítva mérve kb. 45 dkg)
10 dkg póréhagyma
2 dl Mizo laktózmentes főzőtejszín
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 evőkanál Mizo laktózmentes vaj
12 dkg barna rizs
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
a sütőtálhoz:
Mizo laktózmentes vaj

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. A paprikát 1/2–1 cm-esre kockázzuk, a póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Vastag aljú fazékban kevés olajat hevítünk, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon kb. 45 perc alatt puhára főzzük.

Serpenyőben felhevítjük a vajat 1 evőkanálnyi olajjal, majd a húst nagy lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt megpirítjuk. Mindet kivajazott sütőtálba tesszük, majd 25 percig sütjük.
A csirke sütése után visszamaradt zsiradékhoz öntünk még kevés olajat, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk rajta a hagymát és a paprikát. A kakukkfűvel fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, majd 1 perc múlva levesszük a lángról. Kiszedjük az 1/3-át, botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a paprikamártáshoz és addig főzzük, amíg kellően be nem sűrűsödik.

A csirkemellet felszeleteljük, a paprikamártással és a rizzsel tálaljuk.

https://flamcsi.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.