Paradicsomos-babos egytál

Paradicsomos-babos egytál

Paradicsomos-babos egytál

Hozzávalók
40 dkg szárazbab
25 dkg füstölt, húsos szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
5 dl húsleves vagy alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv (40 dkg)
4 dkg barna cukor
2 dl vörösbor
ecet

őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
kenyér

A babot 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap többször átmossuk, félretesszük.
A szalonnát felcsíkozzuk, a saját zsírján megpirítjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron megdinszteljük a felkarikázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a babot, felöntjük a húslevessel, belekeverjük a paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát. Fedő alatt addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Megszórjuk a cukorral, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, ecettel ízesítjük, és fedő nélkül addig rotyogtatjuk tovább, amíg sűrű szaftja nem lesz. Tálra szedjük, a pirított szalonnával és petrezselyemzölddel megszórjuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

http://szepsegtar.blogspot.com

http://magosbolt.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.