Paradicsomos-babos rakott tészta

Paradicsomos-babos rakott tészta

Hozzávalók 2-3 személyre
15 dkg szezámpenne
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 kisebb sárgarépa reszelve
1 daraboltparadicsom-konzerv (40 dkg)
2 dl paradicsomlé
néhány csepp édesítő

frissen őrölt fekete bors
csilipaprika (elhagyható)
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál morzsolt oregánó
25 dkg darált hús
1 vörösbab-konzerv (40 dkg)
15 dkg reszelt sajt
olaj

1 evőkanál olajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Beletesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, a kis darabokra vágott zöldpaprikát és a répát. Kis ideig kevergetjük, majd felöntjük a kétféle paradicsommal. Édesítjük, fűszerezzük, és közepesen sűrű mártássá rotyogtatjuk.
A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük. A babról leöntjük a levét.
A tészta felét kiolajozott sütőtálba terítjük. Szűrőkanállal rászedjük a mártás sűrűbb részét, megszórjuk a babbal és a sajt 2/3-ával, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejére osztjuk a megmaradt mártást, és 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben 20 percet sütjük. Rászórjuk a maradék sajtot, és további 5-8 percig pirítjuk. Azonnal tálaljuk.

https://katakonyha.blogspot.com

A Wise Pasta termékekről további információért katt IDE.

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
gluténmentes · katakonyha · tészta · wise pasta

Nem kommentelhető bejegyzés.