Paradicsomos borotvakagyló pirított fenyőmaggal

Paradicsomos borotvakagyló pirított fenyőmaggal

Hozzávalók 4 személyre

1 kg borotvakagyló
2 gerezd fokhagyma
30 dkg paradicsom
1 csípős paprika
extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
4 dkg fenyőmag
kevés fehérbor

A borotvakagylókat sós vízben 2-3 órán át állni hagyjuk, majd leszűrjük, és folyó víz alatt leöblítjük.
A paradicsomot forrásban lévő vízbe tesszük, 1 perc után szűrőkanállal kivesszük, a héját lehúzzuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát felkockázzuk. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és a csípős paprikával együtt félbevágjuk.
Egy hőálló (cserép)tálban kevés olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne a fokhagymát és a csípős paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és alacsony lángon, kb. 20 perc alatt sűrű mártássá főzzük. Belehelyezzük a borotvakagylókat, meglocsoljuk egy kevés fehérborral, jó adag borsot őrlünk a tetejére, és lefedve addig pároljuk, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Amelyik kagyló nem nyílik ki, kidobjuk. Az étel tetejére pirított fenyőmagot szórunk, és azonnal tálaljuk.

http://tarkabarka.cafeblog.hu

A cikk kategóriái:
előétel · gluténmentes · tarkabárka · tejmentes · tojásmentes

Nem kommentelhető bejegyzés.