Paradicsomos rakott padlizsán

Paradicsomos rakott padlizsán

Paradicsomos rakott padlizsán

Hozzávalók

2 nagyobb padlizsán

1/2 kg koktélparadicsom

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 nagy csokor bazsalikom

20 dkg mozzarella

frissen őrölt fekete bors

olívaolaj

 

A kétféle hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olívaolajon megfuttatjuk. Közben a paradicsomot megmossuk, félbevágjuk. A hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, kis lángon főzni kezdjük. Fűszerezzük a felaprított bazsalikommal, és félig lefedve kb. 30 perc alatt szószállagúra főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.

A padlizsánt megmossuk, 1/2 cm-es szeletekre vágjuk, tálcára sorakoztatjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, és az elektromos grillen oldalanként 8-10 perc alatt elősütjük.

20×20 cm-es, magas falú hőálló edényt vékonyan kiolajozunk. Lerakunk 1 sor padlizsánt, meglocsoljuk paradicsomszósszal, kirakjuk felszeletelt mozzarellával. A rétegezést még kétszer megismételjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 

https://varosikonyha.blog.hu 

A George Foreman kültéri/beltéri állógrillről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.