Parmezános-olívás rúd

Parmezános-olívás rúd

Parmezános-olívás rúd

Hozzávalók kb. 30 db-hoz
32 dkg liszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tojás
1,5 teáskanál só
1,5 dl tejföl
35 ml zsíros tejszín
1 dkg friss élesztő
20 dkg puha vaj
10 dkg magozott olívabogyó
5 dkg parmezán
a tetejére:
1 tojás

Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk és pár percre félretesszük. Az olívabogyót durvára daraboljuk.
A kétféle lisztet összeforgatjuk a sóval és a reszelt parmezánnal, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a tojást. Az élesztős tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk, a vége felé beledolgozzuk az olívát is. Folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, rudakra szabjuk. A tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással, és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Ügyeljünk rá, hogy a hozzávalók szoba-hőmérsékletűek legyenek, így a kész rúd nagyon puha, finoman sós és sajtos lesz. Parmezán helyett használhatunk más erőteljes ízű kemény sajtot.

https://www.instagram.com/makeitfromthescreen

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.