Parmezános pankómorzsában sült csirkemell

Parmezános pankómorzsában sült csirkemell

Parmezános pankómorzsában sült csirkemell mikrozöld salátával

Hozzávalók 2 személyre
1 csirkemellfilé
4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
2 evőkanál pankómorzsa
10 dkg parmezán sajt reszelve
só
frissen őrölt bors
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
mikrozöld saláta
1 kávéskanál olívaolaj
1 kávéskanál balzsamecet

A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és 3 vékony szeletre vágjuk. Frissentartó fóliát helyezünk a szeletekre, és enyhén klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos módon panírozzuk a teljes kiőrlésű lisztbe, a felvert tojásba és a parmezánnal elkevert pankómorzsába. 170 fokra melegített olajban kisütjük a húst: amikor már szép piros és ropogós, kivesszük az olajból, és papírtörlővel felitatjuk a felesleges zsiradékot.

Közben elkészítjük a salátát. Levágjuk a mikrozöldeket, szűrőben megmossuk, lecsepegtetjük. Tálba tesszük, olívaolajjal és balzsamecettel ízesítjük.
A csirkemellet felszeleteljük, tányérra rendezzük, és a salátával kínáljuk.

https://www.happygirlkitchen.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.