Paszternákos-kakukkfüves gesztenyekrémleves

Paszternákos-kakukkfüves gesztenyekrémleves

Hozzávalók
1 vöröshagyma
2 paszternák
20 dkg előfőzött szemes gesztenye
5 dl zöldség- vagy húsalaplé
1 dl tejszín
5-6 friss kakukkfűág

őrölt bors
2 evőkanál olaj

Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, rádobjuk a gesztenyét és a megtisztított, felkarikázott paszternákot. Ízesítjük sóval, borssal. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és közepes lángon kb. 30 percig főzzük. A kakukkfűágakat kivesszük, majd a levest felöntjük a tejszínnel. Újra felforraljuk, levesszük a lángról, és simára dolgozzuk a géppel.

http://www.katucikonyha.hu

http://hu.russellhobbs.com

Nem kommentelhető bejegyzés.