Pepperonis-zöldborsos csirkemellsonka 

Meggyes-fahéjmorzsás pite

Pepperonis-zöldborsos csirkemellsonka 

Hozzávalók 1/2 adaghoz, kb. 40 dkg-hoz

1/2 kg csirkemellfilé

8 savanyított minipepperoni

1–2 gerezd fokhagyma

1 dkg só

1 teáskanál zöldbors

 

A húst, a megpucolt fokhagymát és a lecsepegtetett paprikát késes aprítóval ledaráljuk. A masszát tálba szedjük, alaposan elkeverjük a sóval. Kisebb adagokban a tartályba töltjük úgy, hogy kanál fejével folyamatosan tömörítjük, és közben hozzáadjuk a zöldborsot. A tartályra helyezzük a hőmérőt, a tömörítővel felszerelt rugós fedlappal lezárjuk, és 2 napra hűtőbe tesszük.

A pihentetést követően fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk mellé, hogy a tartály még megálljon a lábán, ne dőljön oldalra. A sonkát kb. 80 fokon 2 órát főzzük. A formát folyó víz alatt lehűtjük, a tetején lévő lyukakon kiöntjük a főzés közben keletkezett folyadékot. A konyhapulton hagyjuk kihűlni, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a sonkát kiemeljük a tartályból, éles késsel leválasztjuk a rugós fedlapról. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A házi sonka/pástétomkészítőt a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.