Pici alla puttanesca

Pici alla puttanesca

Hozzávalók 2 személyre

a tésztához:

17 dkg durumliszt

2 tojás

továbbá:

20 dkg koktélparadicsom

10 dkg magozott fekete olívabogyó + pár szem a tálaláshoz

5 dkg kapribogyó

2 olajosszardella-filé

1 gerezd fokhagyma

1 nagy csipet tört csili

olívaolaj

 

A durumlisztet deszkára halmozzuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást. Villával összedolgozzuk először a tojást, majd lassanként beleforgatjuk a lisztet. Ha a tojás felvette az összes lisztet, gyúrni kezdjük, és addig folytatjuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrás közben adunk még hozzá kevés lisztet, hogy ne legyen ragacsos. Hurkapálca vékonyságú hurkává formázzuk, majd kb. 20 cm-es csíkokra vágjuk. A kifőzésig lisztezett deszkán pihentetjük.

A fokhagymát megpucoljuk, a serpenyőben felhevített olívaolajon párolni kezdjük. Amint enyhe színt kap, hozzáadjuk a csilit és a szardellát, és fakanállal az egészet krémesre nyomkodjuk. A koktélparadicsomot mérettől függően felezzük/negyedeljük, a szardellához adjuk az olíva- és a kapribogyóval együtt. Kis lángon 8-10 percig főzzük, ezalatt a paradicsom kissé összeesik.

A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük úgy, hogy kevés főzővizet felfogunk. A mártásba forgatjuk 2–3 evőkanál főzővízzel együtt. Tányérokba szedjük, olívabogyóval megkoronázva tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

 

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · fűszerész · hal · tészta · városikonyha

Nem kommentelhető bejegyzés.