Piña Colada tiramisu 

Piña Colada tiramisu 

Hozzávalók

1 daraboltananász-konzerv (kb. 35 dkg)

3 tojás

5 dkg vaníliás cukor

50 dkg laktózmentes mascarpone

2 dl Cocomas kókuszkrém

3 evőkanál fehér rum

20 dkg babapiskóta

a díszítéshez:

4 dl Cocomas kókuszkrém

2 csomag habfixáló (1 dkg)

1 evőkanál vaníliás cukor

kókuszcsipsz

 

Az ananászt leszűrjük, félretesszük.

A tojást és a vaníliás cukrot kézi mixerrel folyamatosan keverve, vízgőz fölött sűrű, krémes habbá verjük. A gőzről levéve további kb. 5 percig habosítjuk. A mascarponét először magában, majd a kisebb adagokban hozzáadott tojásmasszával krémesítjük. A kókuszkrémet forróra melegítjük, elkeverjük benne a rumot.

Talpas üvegtálba kevés mascarponét kanalazunk, egyenletesen eloszlatjuk. Kókuszkrémbe mártogatott babapiskótát, ananászt és mascarponét rétegezünk rá, a műveletet háromszor megismételjük, a tetejét szépen elsimítjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, a díszítéshez szükséges kókuszkrémmel együtt.

Másnap a kókuszkrémet 1/2 órára fagyasztóba tesszük. Tálba öntjük, kézi mixerrel habosítani kezdjük, majd a habfixálóval és a vaníliás cukorral lágy habbá verjük. A tiramisu tetejére simítjuk, és kókuszcsipsszel meghintve tálaljuk. 

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.