Pirított sertésmájas szendvics grillezett almával, vöröshagymacsírával

Pirított sertésmájas szendvics grillezett almával, vöröshagymacsírával

Hozzávalók 4 személyre
4 szelet toastkenyér
40 dkg sertésmáj
8 gerezd zúzott fokhagyma
tej
1 teáskanál szárított, morzsolt zsályalevél
1 teáskanál morzsolt oregánó
őrölt fekete bors
2 evőkanál mangalicazsír
1 dl tejszín
1 nagy alma
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál barna nádcukor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
4 kis marék vöröshagymacsíra

A kis kockákra vágott májat 4 gerezd áttört fokhagymával üvegtálba tesszük, felöntjük annyi tejjel, amennyi éppen ellepi, és lefedve másnapig érleljük.
Az almát héjastól kb. 1/2 cm vastag karikákra szeljük. A vajat 1 evőkanál cukorral felforrósítjuk, rátesszük az almát, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a maradék cukorral, és a szeleteket mindkét oldalukon világosra karamellizáljuk. Minden kenyérre 2-2 szelet almát helyezünk, és félretesszük.
A májról leöntjük a tejet, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, és a felforrósított zsíron annyira pirítjuk meg, hogy a közepe ne legyen véres. Közben hozzákeverjük a maradék fokhagymát, és fűszerezzük. Felöntjük a tejszínnel, majd addig rotyogtatjuk, amíg a levét teljesen el nem fövi, végül sózzuk. Elosztjuk az almás kenyérszeleteken, megszórjuk vöröshagymacsírával, és tálaljuk.

Tipp: szendvicsalapnak hagymás-sajtos kenyeret is készíthetünk, a receptjét itt találják.

https://suniskanal.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

http://www.kifoztuk.hu/receptek/keltek-kenyerek-pekaruk/item/hagymas-sajtos-kenyer-recept

A cikk címkéi:
· · · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.