Pudingos-gyümölcsös-túrós tészta

Pudingos-gyümölcsös-túrós tészta

Hozzávalók
50 dkg Molnár tészta – fodros kocka

1 csomag vaníliaízű pudingpor (4 dkg)
2 evőkanál cukor
5 dl tej
35-40 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
2 tojás
8-10 dkg porcukor
2 teáskanál vaníliás cukor
50 dkg túró
a formához:
kevés vaj
a díszítéshez:
néhány szem gyümölcs

Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk felengedni, majd jól lecsepegtetjük. A tésztát enyhén sós vízben, a megszokott módon megfőzzük, leöblítjük, leszűrjük. A pudingporból a cukorral és a tejjel pudingot főzünk, a tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát és a gyümölcsöt. Kivajazott hőálló tálba halmozzuk, elegyengetjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, krémesre keverjük a túróval, végül beleforgatjuk a habot. A pudingos tésztára simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütjük. Langyosan vagy teljesen kihűtve, kockákra vágva, gyümölccsel díszítve tálaljuk.

http://hankka.blogspot.com

A cikk címkéi:
· · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.