Raffaello-tekercs recept

Raffaello-tekercs recept

Hozzávalók
a piskótához:
9 tojásfehérje
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
9 dkg barnarizs-liszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
a töltelékhez:
4 dl Cocomas kókusztejszín
1 dl tejszín
2 dkg étkezési keményítő
2 dkg barnarizs-liszt
1–1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
4 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál vaníliakivonat
továbbá:
10 dkg vaj
a díszítéshez:
kókuszreszelék

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az édesítőszert, és további 1-2 percig verjük; sima, fényes habot kell kapnunk. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elvegyített, átszitált barnarizs-lisztet. Sütőpapírral bélelt, 32×34 cm-es tepsire simítjuk, és 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert elveszíti a hófehér színét és feltekerésnél törik a tészta! A sütőből kivéve ráfektetünk 1 ív sütőpapírt, és még melegen feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
A kókusztejszínt, a tejszínt, az édesítőszert, a barnarizs-lisztet és a keményítőt sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliát és a kókuszreszeléket. A tetejére – teljesen befedve – folpakot nyomkodunk, és kihűtjük.
A vajat kézi habverővel kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel – azt apránként adagolva – fellazítjuk, krémesre keverjük. A piskótatekercset kitekerjük, a sütőpapírokat eltávolítjuk. Megkenjük a krém 2/3-ával, szorosan felcsavarjuk, bevonjuk a maradék krémmel, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Visszacsomagoljuk a sütőpapírba, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: az egész sütemény 91 g szénhidrátot tartalmaz.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Comments

  • Imádom.. Köszönöm 🙂 nekem is IR +IGT m van 🙁

    Szétákné Szilvia 2019.10.14. 14:41 Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük