Rebarbarás morzsás szelet

Dióhabos kocka

Rebarbarás morzsás szelet

Hozzávalók 23×38 cm-es tepsihez
a morzsához:
5 dkg durvára darált mandula
4 dkg liszt
7 dkg zabpehely
7 dkg barna cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
10 dkg kókuszzsír
a pudinghoz:
30 dkg rebarbara (tisztítva mérve)
2 tojássárgája
6 dkg cukor
3,5 dkg liszt
25 dkg tej
a tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
7 dkg olívaolaj
17,5 dkg kefir
18 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
a tepsihez:
vaj
liszt

A morzsa hozzávalóit késes darálóval vagy kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Nem gyúrjuk össze egy gombóccá, mert akkor nehéz lenne rámorzsolni a sütemény tetejére. Hűtőbe tesszük.
A rebarbarát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Kevés vízzel roppanósan puhára pároljuk – ne főzzük túl, mivel a sütőben tovább fog puhulni! Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, a liszttel és kevés tejjel, a többi tejet felforrósítjuk. Folyamatos keverés mellett a sárgájához adjuk, majd az egészet a rebarbarára öntjük. Újra felforraljuk, ezalatt besűrűsödik. Félretesszük hűlni.
A tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, majd kézi habverővel, felváltva adagolva hozzákeverjük a kefirt és a sütőporral átszitált lisztet. A tojásfehérjét habosítani kezdjük, amikor már félig habos, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, és keményre verjük. Több részletben, óvatos mozdulatokkal a sárgájás masszához forgatjuk. A kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 8-10 perc alatt elősütjük, ezalatt a tetején vékony kéreg képződik. Ráöntjük a rebarbarapudingot, rámorzsoljuk a hűtőből kivett tésztát, és további 30 perc alatt készre sütjük. Szeletekre vágva kínáljuk.

https://sweethome.cafeblog.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.