Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Desszertek, édes és sós aprósütemények, sörkorcsolyák  //  Színes pattogatott kukorica
Kifőztük Gasztromagazin

Színes pattogatott kukorica

2013. március 26.
Színes pattogatott kukorica

Hozzávalók

 • 5-10 dkg pattogatni való kukorica
 • 1-2 dkg vaj
 • A színezéshez
 • 1 rész cukor
 • 1 rész víz
 • ételfesték vagy kakaópor, szörp

Elkészítés

 1. Vastag aljú edénybe tesszük és az edényt mozgatva fölolvasztjuk a vajat, így mindenhol vékony zsiradékréteggel vonjuk be az edényt. Beleszórjuk a kukoricát, lefedjük. (Érdemes üvegtetővel ellátott edényben készíteni, mert így folyamatosan látjuk, hol tart a folyamat.)
  Az első pukkanások meghallásáig nagy lángon melegítjük. Amikor a kukoricák pattogni kezdenek, kisebbre vesszük a lángot, és az edényt rázogatva kipattogtatjuk a kukoricát.

  Kikészítünk egy tálcát vagy egy széles, lapos tálat. Mély edénybe öntjük a cukrot és a vizet. Nagy lángon pár perc alatt szirupot főzünk belőlük. Amikor átlátszóból aranyszínűre kezd váltani, hozzáadjuk a színezéshez választott hozzávalót. Az edényt levesszük a tűzről, gyors, de óvatos mozdulatokkal átkavarjuk, majd beleöntjük a megfesteni kívánt kipattogott kukoricát, és alaposan megkeverjük, hogy a szirup minél jobban bevonja a kukoricaszemeket. Szűrőkanál segítségével kiszedjük a szirupból a kukoricát, és a kikészített tálcára szedjük. Száradás után (körülbelül 2-3 perc múlva) tálaljuk.

  Tipp: sósan is készíthetjük. Ha így szeretnék tálalni, melegítsünk föl vajat, szórjunk bele bármilyen fűszert, amit szeretünk (pirospaprikát, rozmaringot, csilit), sózzuk meg, majd forgassuk át benne az ízesítetlen kukoricaszemeket.

  http://szepsegtar.blogspot.hu/

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!