Red velvet minifánk

Red velvet minifánk

Hozzávalók 28-30 db-hoz
20 dkg liszt
5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
1 tojás
2 dl habtejszín
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
7 g sütőpor
1 csipet só
1/2 kávéskanál piros ételfesték
a tetejére:
10 dkg fehér csokoládé
2-3 csepp borsmentaolaj (100%-os tisztaságú)

A lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport tálba szitáljuk. Az ételfestéket elkeverjük a tejszínnel. A vajat és a porcukrot robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást. Tovább keverjük, miközben felváltva adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a tejszínt. Sima tésztát készítünk. A gépbe helyezzük a fánkkészítő lapot. Előmelegítjük, és 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk a mélyedésekbe. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. A megsült fánkokat rácson hagyjuk kihűlni.
A fehér csokoládét temperáljuk, és hozzácseppentjük a borsmentaolajat.
A fánkok egyik felét az olvadt csokoládéba mártjuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük dermedni. 1 fánkot összemorzsolunk, a többinek az egyik felét az olvadt csokoládéba mártjuk, majd megszórjuk egy csipetnyi morzsával. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.

www.szotyimuvek.blog.hu

A Russell Hobbs Fiesta 3 in 1 süteménykészítővel kapcsolatos további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.