Répafasírt

Répafasírt

Répafasírt

Hozzávalók
1 kg sárgarépa
25 dkg kenyér
15 dkg reszelt sajt
3 tojás
4-5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény
1/4 kávéskanál őrölt bors
2 kávéskanál só
zsemlemorzsa (szükség szerint)
a sütéshez:
olaj

A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, morzsásra dolgozzuk, majd egy nagy tálba öntjük.
A félretett répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a főttel együtt aprítógépben kicsit darabosra dolgozzuk, majd a kenyérhez adjuk. Beletesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, a sajtot, a tojást, majd az egészet megkeverjük, és összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.)
Tapadásmentes serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A répás masszából formázott fasírtok mindkét oldalát mérsékelt lángon megsütjük benne, majd papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de főzelékfeltétnek is kitűnő.

http://www.recept-oldal.hu

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.