Répatorta cukor- és gluténmentesen

Répatorta cukor- és gluténmentesen

Répatorta cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 25×30 cm-es formához
4,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
4 tojás
2 dl olaj
4 sárgarépa reszelve (kb. 35 dkg)
15 dkg kókuszreszelék
8 dkg barnarizs-liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
a krémhez:
25 dkg mascarpone
1 evőkanál vaníliakivonat
5 dkg vaj
2,5–3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében összekeverjük. A sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben 35-45 percig sütjük. (Tűpróba!) Teljesen kihűtjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Tetszőleges formákra szeletelve tálaljuk.

Tipp: az egész sütemény 88 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Bookmark(25)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.