Részeges epres pohárdesszert

Részeges epres pohárdesszert

Hozzávalók 5-6 személyre

kb. 50 dkg eper

1 dl száraz vörösbor

2 dl piros gyümölcslé

5 dkg vaníliás cukor

1/2 kávéskanál őrölt fahéj

1/2 biocitrom

1,5 dkg étkezési keményítő

1/2 dl rum

kb. 10 dkg amaretti

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

a díszítéshez:

eper

amarettimorzsa

 Az epret megtisztítjuk, felezzük/negyedeljük. A bort, a gyümölcslevet, 3 dkg vaníliás cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét kis lángon összeforraljuk. A keményítőt elvegyítjük a rummal, a forró folyadékba öntjük, és pár percnyi főzéssel besűrítjük. A tűzről lehúzva beleforgatjuk az epret, majd miután kihűlt, az amarettivel poharakba rétegezzük.

A mascarponét a tejszínnel és a maradék vaníliás cukorral kihabosítjuk, és csillagcsöves habzsákból a gyümölcsragura adagoljuk. Jól behűtve, a tetejét eperrel és amarettimorzsával díszítve tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.