Részeges vaníliakrém eperrel

Vaníliakrémes szelet

Részeges vaníliakrém eperrel

Hozzávalók 4-5 személyre
kb. 30 dkg eper
5 dl tej
1 vaníliarúd
3 dkg vaj
3 tojássárgája
8 dkg cukor
1 csipet só
4 dkg liszt
2 kupica rum
4 dl tejszín
1 teáskanál vaníliás cukor
a díszítéshez:
néhány szem eper
citromfűlevél
csokoládéforgács

Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, ízlés szerint villával kissé pürésíthetjük is.
A tejet kis lángon felforraljuk a vaníliarúd kikapart magjaival és a vajjal. Közben a tojássárgáját a cukorral és a sóval krémesre keverjük, a vége felé hozzádolgozzuk a lisztet is. Hőkiegyenlítéses módszerrel a forró tejhez adjuk, pár percnyi főzéssel besűrítjük. A tűzről levéve ízesítjük a rummal, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt a vaníliás cukorral lágy habbá verjük. A felét a vaníliás krémbe forgatjuk, a másik felét csillagcsöves habzsákba töltjük.
A krémet és az epret tetszőleges nagyságú poharakba rétegezzük. A habzsákból a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot, majd tovább díszítjük félbevágott eperrel, citromfűlevéllel és csokoládéforgáccsal. Azonnal vagy pár órás hűtést követően tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.