Réteges túrós sütemény

Réteges túrós sütemény

Hozzávalók 20×30 cm-es sütőtálhoz
a tésztához:
2 tojás
2,8 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
80 ml olaj
50 ml cukormentes tejszín
75 ml víz
8 dkg barnarizs-liszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
a túrós réteghez:
50 dkg áttört túró
1 evőkanál vaníliakivonat
1 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál barnarizs-dara
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 biocitrom reszelt héja
50 ml cukormentes tejszín
50 ml víz

A tojást habosra keverjük az édesítőszerrel. Tovább keverve apránként hozzádolgozzuk az olajat, a tejszínt, a vizet, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített barnarizs-lisztet. A felét a sütőpapírral bélelt sütőtálba öntjük és 180 fokon 15 percig sütjük.
A maradék tésztához keverjük a túrós réteg alapanyagait, és óvatosan a megsült, sütőből kivett tésztára öntjük. A süteményt további kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Kihűlve, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: az egész sütemény kb. 77 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.