Ricottával töltött palacsinta

Ricottával töltött palacsinta

Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:

2,5 dl víz

2,5 dl tej

75 ml olaj

2 tojás

20 dkg liszt

1 csipet só

a töltelékhez:

50 dkg ricotta

10 dkg borsóhajtás

frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

tejföl

borsóhajtás 

A palacsintához a tejet, a vizet és az olajat tálba mérjük, beleütjük a tojást, kézi habverővel elvegyítjük. A lisztet a sóval összeforgatjuk, majd fokozatosan adagolva a nedves hozzávalókba keverjük. A tésztát 30-60 percet pihentetjük, majd palacsintasütőben megsütjük.

A borsóhajtást felaprítjuk, összekeverjük a ricottával. Sóval és borssal ízesítjük. A palacsintákat megkenjük a krémmel, félbe-, majd újból félbehajtjuk. Tejföllel meglocsolva, borsóhajtással megszórva kínáljuk. 

https://varosikonyha.blog.hu 

A Biohálóról további infóért katt ide. 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.