Rizsgombóc gombamártással

Rizsgombóc gombamártással

Hozzávalók
a mártáshoz:
50 dkg Chefgomba fehér csiperkegomba
1 vöröshagyma
2 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál mustár

frissen őrölt fekete bors
a rizsgombóchoz:
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg basmati rizs
5 dkg vaj

frissen őrölt fekete bors
1/2 dl fehérbor
4 dl zöldségalaplé
5 dkg parmezán sajt
1 kisebb tojás
a bundázáshoz:
teljes kiőrlésű liszt
tojás
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj

A mártáshoz a vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és zsírjára pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a fűszereket, a mustárt, és sűrűre főzzük. A gombóchoz az apróra vágott hagymát 2 dkg vajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a rizst. Felöntjük a borral és addig kevergetjük, amíg a leve el nem fő, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, és kevergetve mindig addig főzzük, amíg a rizs fel nem vette az összes folyadékot. Belekeverjük a maradék vajat, a reszelt sajtot, és teljesen kihűtjük. Hozzákeverjük a tojást, gombócokat formázunk belőle, a közepükbe teszünk a gombából. A szokásos módon mindet lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és bő olajban kisütjük. A gombócokat a gombamártással tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Chefgombáról további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(12)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.