Rozmaringos-olajbogyós rózsakenyér

Rozmaringos-olajbogyós rózsakenyér

Rozmaringos-olajbogyós rózsakenyér

Hozzávalók
50 dkg BL 80-as liszt
2,5-3 dl tej-víz keverék
2 dkg friss élesztő
1 csipet cukor
3 kávéskanál só
2 evőkanál olaj
továbbá:
1 friss rozmaringág
magozott olajbogyó (tetszés szerinti mennyiségben)
a tetejére:
lenmag, szezámmag

A kimért mennyiségből elveszünk 1 dl vizet, 10 dkg lisztet, 1 dkg élesztőt. Alaposan összekeverjük a cukorral, és letakarva szobahőmérsékleten tartjuk 1-1,5 órát. Ezalatt a tészta felfut, hólyagot vet. Összevegyítjük a többi hozzávalóval, és kézzel vagy géppel rugalmas tésztát dagasztunk. A végén beledolgozzuk az apróra vágott olajbogyót és rozmaringot, valamint a zúzott fokhagymát. Letakarva kelesztjük 1 órát. Félidőben egyszer átgyúrjuk, így még rugalmasabb lesz a tészta. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Feltekerjük és felszeleteljük, mint a kakaós csigát. Hosszúkás formába rakjuk, letakarjuk, és újabb kelesztés következik, legalább 30 percig. Vízzel lespricceljük, meghintjük magokkal. Előmelegített, forró, gőzös sütőben 40-50 percet sütjük, majd rácsra tesszük hűlni.

http://babette-babettefz.blogspot.com

A sütőtálat a Berghoff biztosította a sorozathoz. További infóért katt IDE. http://edeny.hu/termek/188/berghoff-geminis-teglalap-sutotal-29×16-3×8-8-cm

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.