Rugelach cukormentesen

Rugelach cukormentesen

Rugelach cukormentesen

Hozzávalók 16 db-hoz
a tésztához:
12 dkg teljes kiőrlésű liszt + kevés a nyújtáshoz
5 dkg liszt
11 dkg puha vaj
11 dkg mascarpone
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a töltelékhez:
2 evőkanál cukormentes baracklekvár
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
6 dkg csokoládé (70% kakaótartalmú) apróra vágva
6 dkg dió apróra vágva
a kenéshez:
1 tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hűtőbe tesszük.
Szilikon nyújtólapon vagy sütőpapíron, kevés liszttel megszórva 35 cm-es körlappá nyújtjuk. Megkenjük az édesítőszerrel elkevert lekvárral, és 16 egyforma cikkre vágjuk. Megszórjuk a dióval és a csokoládéval, majd a szélesebb végüktől indulva feltekerjük a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, mindet megkenjük a felvert tojással, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: az egész desszert kb. 150 g, darabonként 9 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.