Rumosdió-fagylalt cukor- és gluténmentesen

Rumosdió-fagylalt cukor- és gluténmentesen recept

Hozzávalók
8 dkg darált dió
1 bionarancs finomra reszelt héja
1 dl cukrozatlan sűrített tej
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2–3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 dl rum
1 evőkanál vaníliakivonat
továbbá:
4 dkg dió

Mélyebb lábasban, az edény folyamatos mozgatása közben pár perc alatt átpirítjuk a diót. Hozzáadunk 1 evőkanál narancshéjat, belekeverünk 2 dkg édesítőszert, a sűrített tejet, beleöntünk 1/2 dl rumot, és pár perc alatt összefőzzük. Teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a vaníliakivonatot. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor ízesítjük még 1 dkg porrá őrölt édesítőszerrel. A kemény habbá vert tejszínt is a krémbe forgatjuk, majd a masszát fagylaltgéppel elkészítjük.
Közben nagyobb darabokra vágjuk és száraz serpenyőben átpirítjuk a diót. Hozzáadjuk a maradék narancshéjat és rumot, az egészet összemelegítjük. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
A kész fagylaltból gombócokat kanalazunk, és megszórjuk a pirított, ízesített dióval.

Tipp: a fagylalt nem tartalmaz számolandó szénhidrátot.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(9)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.