Sajtcsipsz csírákkal

Sajtcsipsz csírákkal

Hozzávalók 32 db-hoz
30 dkg kemény sajt vegyesen (pl. trappista, Pannónia, cheddar, parmezán)
vöröshagymacsíra
póréhagymacsíra
zsázsacsíra
retekcsíra
mustárcsíra

Nagyobb serpenyőben, egymástól távolabb elosztunk 4 kis halom sajtot, és finoman lenyomkodjuk, hogy kb. 8 cm átmérőjű köröket kapjunk. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg az aljuk színt nem kap, majd palacsintafordító lapáttal mindegyiket óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalukat is pirosra sütjük. Így járunk el a maradék sajttal is. Tányérra szedjük, és ha kihűltek, elosztjuk rajtuk a csírákat. Azonnal tálaljuk.

Tipp: a sajtra különféle magvakat is szórhatunk.

https://suniskanal.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.