Sajtos tejfölben sült csirkemell

Sajtos tejfölben sült csirkemell

Sajtos tejfölben sült csirkemell recept

Hozzávalók
1 kg csirkemellfilé

a bundázáshoz:
barnarizs-liszt
2 tojás
1 nagy pohár Mizo laktózmentes tejföl (330 g)

frissen őrölt fekete bors
aprított petrezselyemzöld
morzsolt majoránna
4 gerezd fokhagyma
kb. 40 dkg Mizo laktózmentes trappista sajt
továbbá:
10 dkg Mizo laktózmentes vaj

A húst megtisztítjuk, felszeleteljük, enyhén sózzuk.
A tojást elhabarjuk a tejföllel, ízesítjük kevés sóval, borssal, petrezselyemmel, majoránnával és a zúzott fokhagymával. A sajtot lereszeljük, nagy tepsit kikenünk a vajjal.
A húst először barnarizs-lisztbe, aztán a tojásos tejfölbe mártjuk. Az egyik oldalára sajtot szórunk, és ezzel az oldalával lefelé fordítva a tepsibe tesszük. Miután az összes csirkemellet elrendeztük a tepsiben, megszórjuk a maradék sajttal, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.