Sárga leves

Sárga leves

Hozzávalók
25 dkg feles sárgaborsó
kb. 3 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2–3 gerezd fokhagyma
2 nagyobb sárgarépa
1 nagy paradicsom
1,2 l zöldségalaplé

frissen őrölt fekete bors
házi ételízesítő
a tálaláshoz:
friss bazsalikomlevél

A borsót váltott vízben többször átmossuk, 1 éjszakára beáztatjuk.
Másnap leöntjük róla a vizet, átöblítjük, leszűrjük. A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában ketté-, majd ferdén kb. 12 cm-es szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kettészeljük.
A felhevített olajon megdinszteljük a vörös- és fokhagymát, rádobjuk a sárgarépát. Kb. 2 percnyi pirítás után hozzáadjuk a sárgaborsót, a paradicsomot, felöntjük az alaplével. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Nagy lángon felforraljuk, majd lefedve, kis lángon készre főzzük. A tűzről levéve a paradicsomot eltávolítjuk, a levest szükség szerint utánízesítjük, és egy részét botmixerrel pürésítjük – ízlés szerint akár az egészet is pépesíthetjük. Tányérokba merve, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

 

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
előétel · leves · sárgaborsó · tejmentes · tojásmentes · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.