Sárgarépás paszternákkrémleves

Sárgarépás paszternákkrémleves

Hozzávalók
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
40 dkg paszternák (tisztítva mérve)
5 teáskanál olívaolaj
5 teáskanál datolyaszirup
1 kakukkfűág lemorzsolt levelei
rózsabors

1,5 l húsleves
5 evőkanál tejszín
a tálaláshoz:
szalonna

A répát és a paszternákot megtisztítjuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és egy nagyobb tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk az olajjal és a datolyasziruppal, majd fűszerezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Áttesszük egy lábosba, és hozzáadjuk a húslevest. A zöldségeket teljesen puhára főzzük, majd átturmixoljuk, és tejszínnel krémesítjük.
Pirított szalonnával tálaljuk.

Tipp: a datolyaszirup juharsziruppal helyettesíthető.

http://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes étel-készítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.