Sárgarépás-zöldfűszeres cukkinikrémleves

Sárgarépás-zöldfűszeres cukkinikrémleves

Sárgarépás-zöldfűszeres cukkinikrémleves

Hozzávalók 6-8 személyre
5 dkg Mizo laktózmentes vaj
2 nagyobb vöröshagyma
5–6 gerezd fokhagyma
1,2 kg cukkini
60 dkg sárgarépa
1,8 l víz
só
frissen őrölt bors
1 kávéskanál morzsolt kapor
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
1 kávéskanál morzsolt tárkony
1 kis pohár Mizo laktózmentes tejföl (150 g)
1 doboz Mizo laktózmentes tejszín (330 ml)
a tálaláshoz:
néhány szál friss kapor
pirított kenyérkocka

A kétféle hagymát megpucoljuk, a cukkinit és a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk. A cukkini belső, magos részét eltávolítjuk, a zöldséghúst a sárgarépával együtt kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, megpirítjuk rajta az aprított vörös- és fokhagymát. Rádobjuk a cukkinit és a sárgarépát, pár percig pároljuk, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a zöldfűszerekkel, és lefedve, kis lángon a zöldségek puhulásáig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. Ízlés szerint utánafűszerezzük, és hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Pár percig még rotyogtatjuk, végül pirított kenyérkockával és frissen aprított kaporral meghintve tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Bookmark(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·
A cikk kategóriái:
hankka · Leves · mizo · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.