Sarlotka (orosz almatorta)

Sarlotka (orosz almatorta)

Hozzávalók 20-22 cm-es tortaformához, 2,5 dl-es bögrével mérve
4 tojás
1 bögre liszt
1/2 bögre (nád)cukor
3-4 alma
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
a tálaláshoz:
porcukor

A tojásokat a kanalanként adagolt cukorral robotgéppel sűrű krémmé verjük. Laza mozdulatokkal belekeverjük a citromhéjjal és a fahéjjal összevegyített lisztet, majd beleforgatjuk a kimagozott, kisebb kockákra vágott almát. (A gyümölcsöt nem feltétlenül kell meghámozni.) A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk.
A süteményt 170-180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva, melegen és hidegen is tálalhatjuk.

http://www.recept-oldal.hu

A cikk címkéi:
· · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.