Savanyított bohócsapka paprika

Savanyított bohócsapka paprika

Hozzávalók 5 db 720 ml-es üveghez
bő 1 kg bohócsapka paprika
1/2 adag savanyításhoz való házi fűszerkeverék
1/2 csomag rózsabors (5 g)
2 l almaecet
5-6 evőkanál méz
1 kávéskanál só

A paprika szárát eltávolítjuk, a zöldséget alaposan megmossuk. Szorosan az üvegekbe rakjuk, elosztjuk rajtuk a fűszerkeveréket és a rózsaborsot.
Zománcos vagy rozsdamentes lábasban összekeverjük az almaecetet, a mézet és a sót, és közepes lángon, kevergetve felforraljuk. Az üvegekbe merjük úgy, hogy a tetejükig 1 cm üresen maradjon. Csavaros tetővel szorosan lezárjuk. Lábasba rakjuk, és annyi forró vizet öntünk rájuk, amennyi majdnem teljesen ellepi. Gyöngyöző forralással kb. 10 percig dunsztoljuk, majd a lábasban, a vízben hagyjuk kihűlni. Másnap kiszedjük, megtöröljük, és a kamrapolcra tesszük. Hűvös, sötét helyen 1 évig eláll, felbontás után a hűtőszekrényben 1 hétig tartható el.

http://hankka.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.