Serpenyőben sült langusztinfarok pezsgős vérnarancsmártással

Serpenyőben sült langusztinfarok pezsgős vérnarancsmártással

Hozzávalók 4 személyre
16 langusztin
1 vérnarancs
1,5 dl száraz pezsgő
2 gerezd fokhagyma
5-6 borókabogyó

extra szűz olívaolaj
vaj

A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, félbevágjuk. A borókabogyókat mozsárban finoman megnyomkodjuk (ügyeljünk rá, hogy ne essenek darabokra). A langusztinok fejét csavaró mozdulattal levesszük, a farokrészekről a páncélt lefejtjük, az utolsó szelvényt rajtuk hagyjuk. A farokrészek felső részét bemetsszük, és a húsban futó bélcsatornát eltávolítjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, megpirítjuk benne a rákpáncélokat és a fokhagymát. Felöntjük a pezsgővel, a felére beforraljuk, és sűrű szövésű gézzel bélelt szűrőn átszűrjük.
Egy másik serpenyőben a borókabogyókkal együtt kevés vajat hevítünk, és néhány másodperc alatt megpirítjuk benne a langusztinok mindkét oldalát. Meglocsoljuk a vérnarancs levével, 1-1,5 perc után kivesszük, tányérokra szedjük, és melegen tartjuk. A serpenyőben maradt levet sűrű szövésű gézzel bélelt szűrőn átszűrjük, majd a tiszta levet visszatöltjük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a pezsgős alaplevet, és ismét a felére forraljuk. A híg mártást a langusztinokra öntjük, és azonnal tálaljuk.

http://tarkabarka.cafeblog.hu

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.