Shiitake gombás reszeltkeleves

Shiitake gombás reszeltkeleves

Hozzávalók 4 személyre
3 nagyobb sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 csésze zöldborsó (3 dl)
1/4 kisebb karfiol
5 dkg Amigo shiitake gomba
1 kisebb vöröshagyma
2–3 evőkanál olaj
1,5–2 l zöldségleves-alaplé
1 kávéskanál só
1 nagy csipet őrölt fekete bors
10 dkg barnarizs-liszt
1 tojás

A zöldségeket megtisztítjuk. A felkockázott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, a zöldborsót. Felengedjük az alaplével, és ízesítjük a fűszerekkel. A tojást összedolgozzuk a liszttel, és nagy lyukú reszelőn a levesbe reszeljük. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát és az apró rózsáira szedett karfiolt. Az egészet készre főzzük, és a levest melegen kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.

Friss gomba

A cikk címkéi:
· · · · ·
A cikk kategóriái:
aranytepsi · Biofungi · gluténmentes · gomba · leves · tejmentes · zöldborsó

Nem kommentelhető bejegyzés.