Shiitakegombás barnarizs-rizottó 

Shiitakegombás barnarizs-rizottó

Hozzávalók

30 dkg ChefGomba shiitakegomba

2 dkg vaj

a rizottóhoz:

1,5 l alaplé

15 dkg arborio barnarizs

1 vöröshagyma

1,5 dl fehérbor

frissen őrölt fekete bors

5 dkg reszelt parmezán

1 evőkanál vaj + kevés a hagymához

a tálaláshoz:

pirított mandula

Serpenyőben kevés vajat hevítünk, kis lángon megpároljuk rajta a megtisztított, apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk. Nagyobb lángra tesszük, hozzáöntjük a bort, és hagyjuk, hogy 1-2 perc alatt az alkoholtartalma elillanjon. Kis lángon főzzük tovább, felöntve 1 merőkanál alaplével. Megvárjuk, amíg a rizs felszívja a folyadékot, majd ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig adagoljuk az alaplevet a rizshez, amíg 2 merőkanálnyi nem marad. A tűzről levéve a rizottóba keverjük a vajat és a parmezánt, majd lefedve 10 percig pihentetjük.

A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a vajon megpirítjuk, sózzuk. A frissen pirított mandulával megszórt rizottóval tálaljuk. 

https://szepsegtar.blogspot.com

A ChefGombáról további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.