Sokmagvas szendvicskenyér

Sokmagvas szendvicskenyér

Hozzávalók

25 dkg BL 80 kenyérliszt

3 g só

1,4 dl víz

8 g friss élesztő

5 dkg magkeverék (pl. napraforgó-, len-, tök- és szezámmag)

 

Ha lenmagot is használunk, akkor leforrázzuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.

A robotgép táljába mérjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne. A gépet elindítjuk alacsony fokozaton, majd a sóval összeforgatott lisztet a nedves keverékbe kanalazzuk. 10-12 perc alatt fényes, ruganyos tésztát dagasztunk. Hozzáadjuk a magkeverék 2/3-át, kézzel a tésztába dolgozzuk. A tálat folpakkal letakarjuk, és a tésztát huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, 2 egyforma részre osztjuk. Egyenként kb. 5×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd szorosan feltekerjük. Mindkettőt a sütőformába helyezzük, letakarjuk, és ismét a duplájára kelesztjük. A tetejét vízzel megspricceljük, megszórjuk a maradék magkeverékkel. 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni. Kiváló (meleg)szendvics készíthető belőle.

https://varosikonyha.blog.hu

A lyukacsos szendvicskenyér-sütőformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.