Sonkás csirkemell cseréptálban sütve

Sonkás csirkemell cseréptálban sütve recept

Hozzávalók 5-6 személyre
bő 1 kg burgonya
2–3 vöröshagyma
6–8 gerezd fokhagyma
1 csomag cseréptálban sültek fűszerkeverék (2 dkg)

őrölt fekete bors
bő 1 kg csirkemellfilé
15 dkg feketeerdei sonka
2 dl száraz fehérbor

A cserépedényt néhány órára hideg vízbe áztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát és a vöröshagymát cikkekre vágjuk. A fokhagymával összeforgatjuk, közben ízesítjük a fűszerkeverék felével, sóval és borssal. A cseréptálba halmozzuk. A csirkemellet lapjában 3-4 szeletre vágjuk, enyhén klopfoljuk. Mindkét oldalukat megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre 1-1 sonkát fektetünk, és feltekerjük. A roládokat a burgonyára sorakoztatjuk, és az egészet meglocsoljuk a borral. Lefedjük, hideg (!) sütőbe tesszük, a hőmérsékletet 210 fokra emeljük. Kb. 1,5 óra párolás után az edény tetejét levesszük, és az ételt 1 óra alatt készre sütjük – közben tetszés szerint a tekercseket meg is fordíthatjuk.
A roládokat szeletekre vágva, a hagymás burgonyával tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.