Sonkás-karfiolos-tojáskrémes csirkemell

Sonkás-karfiolos-tojáskrémes csirkemell

Sonkás-karfiolos-tojáskrémes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemellfilé
1 kávéskanál sültcsirke-fűszerkeverék
1/2 kisebb karfiol
só
kevés olaj
15 dkg vékonyra szeletelt sonka
2 kisebb tojás
3 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 csapott kávéskanál fokhagymás só
1 csipet őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
a tálaláshoz:
párolt basmati rizs vagy bulgur

A megtisztított húst vékonyra szeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük. A hússzeleteket olajjal kikent tepsibe fektetjük, befedjük a sonkával és a karfiolrózsákkal. A tojást simára keverjük a tejföllel, a sajt felével, a fűszerekkel, és a karfiolos csirkére öntjük. Az ételt lefedve, 200 fokos, hőlégkeveréses sütőben 30 percig puhítjuk, majd megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokon, fedő nélkül 15 percig pirítjuk. Párolt rizzsel vagy bulgurral kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu

 

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.