Sonkás-tojásos kalácspuding

Sonkás-tojásos kalácspuding

Sonkás-tojásos kalácspuding

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához
25 dkg főtt, füstölt sonka
4 tojás
1,5 dl tej
20 dkg szikkadt, sós kalács
1 csapott teáskanál só
15 dkg reszelt trappista sajt
őrölt bors (ízlés szerint)

Kockákra vágjuk a kalácsot, falatnyi darabokra a sonkát. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a sót és a borsot. A kalács- és sonkakockákat tálba tesszük, beleszórjuk a sajt 2/3 részét, és leöntjük a tojásos keverékkel. Alaposan összeforgatjuk. A sütőpapírral bélelt formába tesszük, lenyomkodjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. Mielőtt felvágjuk, kicsit hűlni hagyjuk.

http://szotyimuvek.blog.hu

Bookmark(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.