Sonkával töltött sajt

Sonkával töltött sajt

Hozzávalók
15 dkg edami sajt
5 dkg puha vaj
1 natúr tömlős sajt (10 dkg)
20 dkg szeletelt Körös pulykamellsonka
1/2 evőkanál mustár
snidling
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors

Vizet forralunk, majd levesszük a tűzről. A sajtot dupla nejlonzacskóba tesszük, jól lezárjuk, és a vízbe merítjük; ügyeljünk arra, hogy a zacskóba ne kerüljön víz. Az edényt lefedjük, és kb. 40 percre félretesszük.
Közben a vajat habosra keverjük a sajttal, a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, belevegyítjük az apróra vágott fokhagymát és snidlinget. A sonka felét finomra aprítjuk, majd a krémhez adjuk. Ezután – amíg a sajt még a forró vízben áll – hűtőbe tesszük.
A sajtot kivesszük a zacskóból, kinyújtjuk. (Ha ragad vagy nehezen nyújtható, kenjük be a nyújtólapot és a nyújtófát is olajjal.) Megkenjük a sonkás krémmel, ráfektetjük a maradék sonkaszeleteket, és óvatosan, minél szorosabban feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj és a sajt megdermedjen, így szépen lehet majd szeletelni.
Hideg előételként, kenyérrel vagy salátával tálaljuk.

http://szepsegtar.blogspot.com

http://www.gallicoop.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.