Sós gofri alaprecept

Sós gofri alaprecept

Hozzávalók 8 db-hoz
3 dl tej
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
22 dkg liszt
2 evőkanál sütőpor
néhány csipet nagy szemű tengeri só
1 evőkanál szezámmag

A tejet tálba öntjük, kézi habverővel felverjük benne a tojást. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és teljesen elkeverjük benne. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, majd apránként a tejes keverékhez adjuk. Kézi habverővel csomómentes masszát készítünk, letakarva 30-40 percig pihentetjük.
A szendvicssütőbe helyezzük a gofrisütő lapot, felmelegítjük a gépet. A tésztába közvetlenül a sütés előtt nagy szemű tengeri sót és szezámmagot keverünk. Merőkanállal masszát adagolunk a sütőformába, és néhány perc alatt készre sütjük. A gofrit melegen és hidegen is kínálhatjuk, pl. sonkával, paradicsommal és mozzarellával.

https://varosikonyha.blog.hu

A Russell Hobbs Fiesta 3in1 szendvicssütőről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.