Sós kapros-túrós pite

Sós kapros-túrós pite

Hozzávalók
1 csomag fagyasztott leveles tészta (4 x 125 g-os)
20 dkg túró
2 evőkanál tejföl
1 kávéskanál étkezési keményítő
1 kávéskanál finomra vágott kapor (lehet szárított is)
5 dkg húsos szalonna apróra kockázva

továbbá:
1 tojássárgája
szezámmag

A töltelékhez a túrót kikeverjük a tejföllel és az étkezési keményítővel. Ízesítjük sóval, kaporral. A szalonnát lepirítjuk, a pörcöt a töltelékhez adjuk. A szobahőmérsékleten kiolvasztott tésztalapokat lisztezett deszkára tesszük, egyenként kissé kinyújtjuk, majd a pitekészítővel kiszúrjuk és megmintázzuk. (1 lapból 1 pite készül.) A teli tésztalapot a pitekészítő aljába tesszük. A szélét körben lekenjük tojássárgájával, majd belehalmozzuk a töltelék 1/4-ét. Ráhelyezünk 1 rácsozott tésztalapot, majd „megformázzuk”. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

http://cookori.com/Tescoma-Racsos-pite-keszito-keszlet-3-betettel

Nem kommentelhető bejegyzés.